Dronninglund Slot - Fra nonnekloster til lækkert hotel
 
Dronninglund Slot
Slotsgade 8
9330 Dronninglund
 
Det var Benediktinernonnerne, som engang i 1100-tallet grundlagde et kloster i disse naturskønne omgivelser i Vendsyssel. I dag er det gamle kloster og slot en moderne hotel- og gastronomivirksomhed med kursus- og konferencefaciliteter. Bemærk, restauranten er lukket alle søndage frem til 1. juni samt efter 1. september.
 
 
Dronninglund Slot (tidligere Hundslund Kloster) er en herregård, der ligger i den østlige del af Vendsyssel, i Dronninglund Sogn (indtilKommunalreformen i 1970 lå det i Dronninglund Herred, Hjørring Amt); nu er det i Brønderslev Kommune i Region Nordjylland. Slottet er en selvejende institution, ejet af Marie E. & Harald Høgsbros fond til bevarelse af Dronninglund Slot, der driver stedet som hotel og kursuscenter.
 
Slottet har navn efter dronning Charlotte Amalie som fik det til eje i 1690. Oprindeligt var det et kloster under benediktinerordenen fra 1200-tallet, som byenDronninglund efterhånden voksede op omkring. Dette kloster hed Hundslund Kloster.
 
Det kom efter Reformationen under kronen, men blev i 1581 overdraget til herremanden Hans Johansen Lindenow der foretog store ombygninger. Den store hovedbygning omgives af rester af voldgrave består af tre hvidkalkede fløje, der åbner sig mod nord, men er afgrænset af en hegnsmur. Hovedfløjen ligger mod syd og afgrænses af kirken som ligger i forlængelse mod øst, og mod vest, det ene af to firkantede hjørnetårne i vestfløjen, der formentlig er bygget af Hans Johansen Lindenow kort efter hans overtagelse. Bygningerne præges af 1800-tallets stil, da der var store brande i 1777 og 1881, men en stor del af murene er går tilbage til både klostertiden/Middelalderen og til Lindenows ombygninger i slutningen af 1500-tallet. 1844 blev godset købt af den senere indenrigsminister Erik Skeel, der blev en populær godsejer i regionen.
 
Dronninglund slot ligger mellem Aalborg og Frederikshavn.
Dronninglund Slot danner hvert år rammen for ca. 80-100 bryllupper. Herudover afholdes utallige fødselsdagsarrangementer, jubilæer, sølvbryllupper etc..

Ved at vælge Dronninglund Slot giver man sig selv og sine gæster muligheden for en helhedsoplevelse, hvor service og gastronomi sættes i højsædet.

Har du et arrangement på tegnebrættet har vi ekspertisen.
 
– Kontakt os og få en snak om mulighederne for Jeres kommende arrangement eller se prisen for fastprisarrangementer her.
 
Bryllup på Slottet
Det er så yndigt at følges ad
- især når rejsen starter på Dronninglund Slot

You may also like

Back to Top