Sjømannskirken i København!

Et norsk møtepunkt i sentrum av Danmarks hovedstad. 

Kong Haakons Kirke (København), norsk sømandskirke, som er en gave fra det norske folk til kong Håkon 7. Den blev indviet i 1958 . Midlerne til kirkens bygning bev indsamlet i anledning af 50-året for kong Håkon 7.s indsættelse som konge af Norge i 1905. Indtil da havde han blot været den danske prins Carl (1872-1959) og søn af den danske kong Frederik 8. Den særdeles smukke kirke ligger på gaden Ved Stadsgraven lige over for den sydlige del af Christianshavn.

På 50-årsdagen i 2008 for dens indvielse deltog den norske kong Harald og vor dronning Margrethe i jubilæumsgudstjenesten, hvor bl.a. Sissel Kyrkjebø sang salmer. På Norges nationaldag, 17. maj, mødes mange af de 14.000 herboende nordmænd, deraf mange i nationaldragter, ved kirken og går i optog på det nærliggende voldterræn. Kirken ses også benævnt som Den norske Kirke og er et herværende norsk kulturcenter.

Kirkens adresse: Ved Mønten 9, 2300 København S.

Den norske sjømannskirken i København

Den norske sjømannskirken i København ble innviet i november 1958, og er en av 32 norske kirker utenfor Norge.

Formålet med Sjømannskirken er å være et kulturelt, kirkelig og sosialt møtested for nordmenn i utlandet. Det arrangeres mange aktiviteter i kirken, som også har en lesesal for studenter. Noen faste arrangementer er bryllup, lørdagsgrøt, studentmiddag, kulturkvelder og trening. 

Les mer på Sjømannskirkens hjemmeside. Ambassaden har et nært samarbeid med kirken, som ligger på Christianshavn/Amager i København.

Sjømannskirken – i utlandet er en frivillig organisation tilknyttet den norske kirke. Organisationen har til formål at være en kirke, kulturelt og sosicalt mødested for alle nordmænd i udlandet.

Organisationen blev oprettet i Bergen under navnet "Foreningen til Evangeliets Forkyndelse for Skandinaviske Sømænd i fremmede Havne", senere kendt som den norske "Sjømannsmisjonen".

Udover generelle tilbedelse og gudstjenester, har organisationen fokuseret på besøg på skibe, hus besøg og syge besøg. I 1970´erne, at udvidet sømandsmission på opfordring af biskopperne i den norske kirke, målgruppen til at omfatte alle nordmænd, der opholder sig i udlandet. Sjømandskirkerne er fra tidligere tide kendt for sine gode vafler. Ti år senere blev den fulgt op af kirkens styrende organer, og i 1994 af stortinget. I 1990 udvidet organisationens navn til også at omfatte "Norsk kirke i utlandet."

I 1999 begyndte sømandsmissionen at engagere sig i kirken på internettet, med egen præst.

I 2003 organisationsstruktur ændret navn fra Den norske Sjømannsmisjon / Norsk kirke i utlandet til Sjømannskirken – norsk kirke i utlandet.

You may also like

Back to Top