Mangt og meget er sket, siden vores forældre og bedsteforældre blev gift og lod sig forevige, med et helt klassisk bryllupsbillede. De klassiske bryllupsbilleder er typisk brud og gom i fuld figur, med kroppen og blikket rettet direkte ind i linsen. I firserne bliv bryllupsbillederne “frække”, her kiggede gommen ned i kavalergangen på sin brud, eller bed i hendes strømpebånd, mens han kiggede op på hende, med sine våde hundøjne. Alle årtier har hver deres charme, som man elsker eller elsker at hade.
Navnet stammer fra kog—et vikingeord for sejlrende. Her samlede Knud d. Store flåden inden erobringen af England. Banner slægtens rød hvide våbenskjold stammer fra 1016. Den første bebyggelse var bag palisader på det opgravede voldsted. I 1200-tallet byggedes et fæstningstårn, hvoraf kælderen med krydshvælv stadig anvendes. I 1536 under grevens fejde og reformationen ejede Erik Banner slottet. Som lensmand fik han ansvaret for svenskekongen Gustav Vasas flugt og Sveriges løsrivelse. 
 
Slottet ligger højt på sin bakke med vid udsigt over Limfjorden til Aalborg og Nibe. Voldgraven omkrandser slottet og vidner om, at det er en borg bygget til at modstå angreb. Bygherren Erik Banner var marsk for Chr III. Hans forfar var viking og fik det rød-hvide våbenskjold efter erobringen af England under Knud d. Store. Kokkedal nævnes første gang i 1407, da herresædet tilhørte væbner Anders Albrechtsen. I dag hersker fred og idyl. Smukke sale genlyder af glade gæster og historisk vingesus.
Danske Slotshoteller består af historiske slotte og herregårde indrettet med hotel, restaurant og selskabslokaler, der blot venter på at blive udforsket. Omgivet af skov og smuk natur kan gæsterne nyde en lækker middag i restauranten, hvor kokken tilbereder maden af årstidens friske råvarer. I vinkælderen anbefales udvalgte vine fra førende producenter, der understøtter smagen og giver en balanceret gastronomisk oplevelse.

You may also like

Back to Top