Sæbygaard er en herregård i Volstrup Sogn ved Sæby i Frederikshavn Kommune. Siden 1988 har hovedbygningen været Herregårdsmuseet Sæbygård som en selvejende institution under Sæby Museum og siden 2007 under Nordjyllands Kystmuseum.
 
Sæbygaard omkring 1860.

Trappetårnet i borggården med den karakteristiske kvadermuring. Sæbygård set fra haven.
Sæbygaard hørte i middelalderen under Børglum Bispesæde. Ved reformationen overgik gården til kronen, som ved mageskifte 1560 overlod den til admiral Otte Rud og Pernille Oxe. Admiralen døde i svensk fangenskab, så det var Pernille Oxe, der 1576 byggede et størrerenæssanceanlæg, men kun den senere kraftigt ombyggede hovedbygning er bevaret. Tårnet, der er muret med de karakteristiske kvadersten, menes at være skabt af den nederlandske bygmester Hercules Midow. Hovedbygningen er placeret på et kvadratisk voldsted. Adgangen til bygningen sker fra ladegården mod nord. Broen over voldgraven sat i sten er fra 1800-tallet og erstattede en vindebro af træ. Ladegårdens bygninger er fra 1900-tallet, men deres placering svarer omtrent til de oprindelige fra Pernille Oxes dage.
De alsidige bryllupsfotografer
 
Hvis I vælger at lade en professionel  bryllupsfotograf stå for jeres bryllupsbilleder, handler det først og fremmest om at vælge en fotograf, som laver billeder i den stil, som I godt kunne tænke jer. Mange vælger bryllupsfotografer, som skyder billeder i tidens trend, men sørg også for, at der bliver lavet et helt traditionelt bryllupsbillede. ”Mormor-bryllupsbilledet” er en klassiker, som aldrig rigtig vil gå af mode, og på sigt, kan man blive rigtig ked af ikke at have det. Derud over er det en god ide at checke om bryllupsfotografen, jævnligt laver bryllupsbilleder. Hvis det er tilfældet, må man formode at han/hun kan arbejde effektivt, hvilket er vigtigt på bryllupsdagen, hvor man ofte har en tidsplan der skal overholdes. Spørg også ind til hvad I gør i tilfælde af regn eller fotoudstyr, som går i stykker på dagen.
Der er sket mange spændende ting - fx har vi været til bryllup i Sæby kirke og med efterfølgende superfin fest på Sæbygård slot. Jeg fik lov at tale til de to unge i kirken. Brudgommen er en af mellemsønnens bedste venner siden skoletiden, og begge sønner og husbond og jeg var budt med. - Vi har derfor tilbragt dejlige dage i Strandby med familie- og vennebesøg og strandture med William og hans far.

You may also like

Back to Top